At the request of my friend Renato, I translated the Decalogue of the bartender.
And He include it in the menu of the galante Bar.
Here the result, For any friend who does not speak Spanish.
Now you know the base of,Argentina Mixology
THE BARTENDER ’S 10 COMMANDMENT S
BY SANTIAGO ‘PICHÍN’ POLICA STRO THE "El barman Galante"
- The bartender is an artist and mixology is an art that is nurtured by spirit, flavour, aroma, colour, genius, and imagination.
- The mission of the bartender is to offer happiness, not drunkenness.
- Make friends out of your guests, not clients out of your friends.
- Never serve a drink without a smile.
- Speak what needs to be said, never listen to that which you shouldn’t hear, and always forget the confidences of the guest.
- Be the most elegant, cleanest, and most cordial at all times, in all places.
- Do not play tricks with the drinks or play with the trust of the client; always serve the best.
- Don’t serve anything you wouldn’t drink yourself.
- Never stop experimenting, but never do it at the cost of the guest. Throw away the ‘mathematical formulas’ of mixology; Imagination is the most essential ingredient.
- Be proud to be a bartender, but deserve it.
Mi amigo Tato me pidio que tradujera el decalogo del barman escrito por Santiago Policastro Pichín en 1955 para su libro tragos mágicos. para que la gente angloparlante entendiese el gran legado de Pichin. arriba mi traduccion debajo el original. Se aceptan criticas constructivas.
I. El barman es un artista y la coctelería un arte que se nutre de espíritu, sabor, aroma y color.
II. La misión del barman es alegrar, no embriagar.
III. Haz del cliente un amigo y no del amigo un cliente.
IV. No ofrezcas nunca una copa sin una sonrisa.
V. Habla lo necesario, no escuches lo ajeno y olvida las confidencias del amigo.
VI. Sé el más limpio, el más elegante, el más cordial, el más fino, en todo momento y en todo lugar.
VII. No hagas trampas con las bebidas ni jueges con la confianza de tus amigos: sírveles siempre lo mejor.
VIII. Sé paciente con los que te ayudan en el bar, enséñales tu oficio con amor. No los engañes.
IX. Lleva encendida la solidaridad profesional y no permitas que nadie la quebrante.X. Siente el orgullo de ser barman, pero merécelo.
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